Zakaj vitamin D3

Človeško telo za nemoteno delovanje in normalno opravljanje funkcij potrebuje razne vitamine in minerale. Če teh telesu primanjkuje, lahko pride do raznih bolezni, povezanih s pomanjkanjem določenega vitamina. Temu se lahko izognemo tako, da telo preskrbimo z manjkajočimi aktivnimi sestavinami. Med zelo močne in učinkovite vitamine sodi tudi vitamin D3, ki je odgovoren za zdravje mnogokaterega človeškega dela telesa. In ne samo tega, zelo pomembno vlogo ima pri delovanju imunskega sistema.

Pozimi smo lahko velikokrat bolni, tudi zato, ker nam primanjkuje sonca. Kakor hitro se začne lepo vreme in visoke temperature, kot bi vse zimske bolezni kar izginile. Pravzaprav je tudi nekako to res in nenadno ni več prehladov, gripe in drugih viroz. In lahko rečemo, da je resnično, zaradi sonca. Sonce je pa vitamin D3, kar nam da vedeti, da nam ga morda pozimi primanjkuje. Na naraven način ga bomo stežka pozimi pridobili in je tako nujno, da ga telesu dodamo s pomočjo prehranskega dopolnila.

Že ko se otrok rodi, se svetuje, da se dodaja otroku vitamin D3, kateri ima tudi pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja kosti in jih krepi. Lahko rečemo, da smo nekako bolj zdravi in je tudi naš imunski sistem močnejši.

In, če kadarkoli ne najdemo vzroka raznim boleznim in temu, zakaj smo nenehno bolni in mimo nas ne naredi ovinka niti en prehlad ali gripa, potem se vprašajmo, ali je morda za to krivo pomanjkanje zelo posebnega in telesu nujnega vitamina D3.

Vsekakor nam je narava ponudila vse, kar potrebujemo za zdravje telesa. Ali bomo to izkoristili, pa je seveda odvisno samo od nas. Če nekaterih vitaminov ne moremo pridobiti s pomočjo živil, hrane in drugih virov, jih dodajamo s prehranskimi dopolnili, ki so odličen način pridobivanja manjkajočih aktivnih sestavin telesa. Telo nam bo hvaležno, kar nam bo kazalo tudi z zdravjem ali pa vsaj onemogočilo boleznim do našega telesa, zaradi pomanjkanja raznih vitaminov.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *